Lyd

Lydefterarbejde med fokus på fortællingen og taleforståligheden…

Når snakken falder på lyd, er der mange meninger, men et tilbagevendende emne er, at mange mennesker ikke kan forstå eller høre, hvad der bliver sagt på forskellige programflader. Jeg arbejder indgående med oprens af lyd og kan få produktions-lyden til at komme ordentligt ud igennem de forskellige apparater, der afvikler audio-visuelt materiale f.eks. fladskærme, bærbare computere og telefoner. Når det er sagt, så er det selvfølgelig lige så vigtigt at resten af lyden: baggrundslyde, atmosfærer, lydeffekter og musikken indgår balanceret og understøtter historien.

 Jeg har indgående kendskab til Pro-Tools og RX6 fra iZotope, programmer som bruges til at mixe og restaurere lyd. Mine arbejdsområder dækker alle aspekter af efterlyds-arbejdet lige fra relink af microporte ude fra optagelser som f.eks. omfattende tv-shows og tv-serier til at klippe dialog, sound design og foley frem til endeligt mix og gennemsyn sammen med instruktøren, tilrettelæggeren, klipperen eller postproduceren.

Jeg er uddannet tonemester fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har har mixet lyden til hundredevis af tv-programmer og dokumentarer.

Goto Top